Fluojasjes voor fietsers binnenkort verplicht?

CD&V-senator Sabine de Bethune dient een wetsvoorstel in dat fietsers verplicht om 's nachts of bij mindere zichtbaarheid overdag een fluojasje te dragen. Dat moet het aantal fietsdoden naar beneden halen.

Vandaag trekken weer duizenden leerlingen met de fiets naar school. Zij en andere fietsers blijven kwetsbaar in het verkeer, vooral wanneer de zichtbaarheid beperkt is. Fluorescerende kledij maakt hen veel beter zichtbaar. 'Een persoon met donkere kledij wordt in de dimlichten van een aankomende auto gezien tot op 20 meter, met heldere kledij tot op 50 meter en met reflecterend materiaal zelfs tot op 150 meter', zegt Sabine De Bethune. 'Een auto die 90 kilometer per uur rijdt bij normale weersomstandigheden heeft 64 meter nodig om tot stilstand te komen. Een fluojasje kan dus levens redden.'

Volgens senator de Bethune steunen de Franstalige meerderheidspartijen MR, PS en CDH haar wetsvoorstel om het gebruik van fluojasjes zowel 's nachts als bij beperkte zichtbaarheid overdag te verplichten.

(Nieuwsblad 1 september 2009)


 


Uw offerte wordt binnen de 24 uur beantwoord.

Bedrijf: BTW:
Contactpersoon: * Tel.: *
Adres: Fax:
Postcode: E-mail: *
Gemeente: Aantal:
Land: Kleuren:

Opmerkingen:
     
       
  * verplichte velden    

 


prijzen fluovestjes
prijzen fluovestjes


fluovestjes wetgeving
fluovestjes wetgeving


fluovestjes in de pers
fluovestjes pers


informatie over fluovestjes
informatie fluovestjes