Fluo vestjes verplicht of niet? Wat zegt de Europese wetgeving?

Strikt juridisch kan een Belg niet verplicht worden om in het buitenland een reflecterend fluovestje bij te hebben of te dragen. Deze verplichting maakt geen deel uit van het verkeersreglement of is geen algemene Europese maatregel. Daarom geldt deze verplichting enkel voor onderdanen van het land waarin die regel werd ingevoerd.

In de praktijk blijkt dat niet alle politiemensen even goed op de hoogte zijn van de precieze juridische draagwijdte van die maatregel, en alle weggebruikers over één kam scheren. Landgenoot of niet. In zo'n geval sta je als toerist toch vrij machteloos, zeker als je de taal niet machtig bent. Strikt genomen kan je niks worden aangewreven, maar als je een dure, langdurige en ingewikkelde gerechtelijke procedure moet doorlopen om gelijk te krijgen dan weet je het wel.

VAB adviseert om u te voorzien van een reflecterend fluovestje. Je kan er heel wat problemen mee voorkomen als je over het al dan niet dragen van een fluo vestje geïnterpelleerd wordt door een onwetende politieman. Daarbij verhoogt het dragen van een fluovestje uw zichtbaarheid zowel overdag als ’s nachts en dus ook uw eigen veiligheid.


Uw offerte wordt binnen de 24 uur beantwoord.

Bedrijf: BTW:
Contactpersoon: * Tel.: *
Adres: Fax:
Postcode: E-mail: *
Gemeente: Aantal:
Land: Kleuren:

Opmerkingen:
     
       
  * verplichte velden    

 


prijzen fluovestjes
prijzen fluovestjes


fluovestjes wetgeving
fluovestjes wetgeving


fluovestjes in de pers
fluovestjes pers


informatie over fluovestjes
informatie fluovestjes