Moeten we straks ook fluovest aan op de fiets?

Een jaar na de verplichting voor chauffeurs om op pechstroken een fluovestje te dragen, barst het debat los rond de vraag of die verplichting niet moeten worden uitgebreid naar fietsers. Maandag stelt het West-Vlaamse Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu daarover een vraag aan vicepremier Yves Leterme.

Auto
Sinds 1 februari 2007 zijn autobestuurders verplicht een fluovestje te dragen als ze wegens pech moeten stoppen op een plaats waar dit normaal niet is toegelaten. Het vestje kan de zichtbaarheid van de op dat moment zwakke weggebruiker verhogen.

Logica
In een vraag aan Leterme suggereert het Poperingse liberale parlementslid Lahaye om die logica door te trekken naar echt zwakke weggebruikers, zoals fietsers. Wel oppert ze om de verplichting afhankelijk te maken van bijvoorbeeld de winter- of zomerperiode. Leterme zegt de primeur van het antwoord voor het parlement voor te behouden.

Fietsersbond
De Fietsersbond reageert genuanceerd afwijzend. Voorzitter Patrick D'haese: "Net zoals bij de fietshelm zijn er voor- en nadelen. De vestjes zijn van zo'n goede kwaliteit dat ze door hun reflectie vaak meer opvallen dan het eigenlijke fietslicht. Maar in tegenstelling tot een automobilist kan een fietser zo'n helm of vestje niet zomaar opbergen en moet hij het overal meesleuren."

 

(HLN 19 januari 2008)

 

Meer over fluovestjes in de pers

Wat zegt de wetgeving over fluovestjes

 


Uw offerte wordt binnen de 24 uur beantwoord.

Bedrijf: BTW:
Contactpersoon: * Tel.: *
Adres: Fax:
Postcode: E-mail: *
Gemeente: Aantal:
Land: Kleuren:

Opmerkingen:
     
       
  * verplichte velden    

 


prijzen fluovestjes
prijzen fluovestjes


fluovestjes wetgeving
fluovestjes wetgeving


fluovestjes in de pers
fluovestjes pers


informatie over fluovestjes
informatie fluovestjes